Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52180 

Re: Veeltermfunctie en parameter

Volgens mij doet mijn boek het antwoord x=2/3 in de gewone functie. En u deed y=0 ook in de gewone functie. Is er een bepaalde reden waarom x=2/3 dan wel in de afgeleide functie moet? of begrijp ik het verkeerd?
en x4-4x3+4x2=(4x3-12x2+8x)x geeft:
x4-4x3+4x2=4x4-12x3+8x2 geeft:
x4-4x4 -4x3+12x3 +4x2-8x2 geeft:
-4x4+8x3-4x2=0
kan het niet op deze manier?

kate
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 september 2007

Antwoord

Dat met die 2/3, 64/81: je hebt gelijk, foutje van mij.

Wat betreft je "alternatieve methode". Ik zou niet weten wat je daar dan verder mee wilt...
De oplossingen van deze vergelijking zijn x=0 en x=1...
Ik zou niet weten wat met die 1 aan te vangen in dit verhaal....

hk
zondag 23 september 2007

©2001-2024 WisFaq