Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een logaritme herschrijven

hallo, ik vroeg me af waarom je x^(ln(x)) kan schrijven als e^(ln(x)^2)
Welke formule heb je daar voor nodig? Of hoe is dit juist omgezet?
Tx
Rep

Rep
Student Hoger Onderwijs België - zondag 26 augustus 2007

Antwoord

Aangezien de exponentiele functie en de logaritmische elkaars inverse zijn, geldt e^(ln x) = x en ln(e^x) = x. De eerste identiteit kan je hier gebruiken: x^(ln x) = [e^(ln x)]^(ln x) = e^(ln2x)

cl
zondag 26 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq