Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsvergelijkingen met de ABC-formule oplossen

Hallo!

Ik vroeg me af hoe je vergelijkingen zoals

(x2-4)(x2-1)=5
(Öx-1)(Öx-3)=1
Öx(1+Öx)=1-Öx

kunt oplossen dmv abc-formule. Ik weet de formule, maar begrijp niet hoe ik deze vergelijkingen hiermee moet oplossen. Kunnen jullie me helpen?

Alvast bedankt!

Birgit
Student universiteit - woensdag 22 augustus 2007

Antwoord

Beste Birgit,

De abc-formule geeft oplossingen voor vergelijkingen in de vorm
ax2+bx+c=0 ,waarbij a niet 0 is.(In dat geval is het een eerste graads vergelijking).
Je zal dus altijd je vergelijking in die vorm moeten brengen voor je de abc-formule kan gebruiken.
Dus haakjes uitwerken, alles naar links werken en gelijksoortige termen samen nemen.
In onderstaande link, ook te vinden in de rubriek samengevat, zie je bij de voorbeelden 3 en 4 ook vergelijkingen waar het rechterlid niet 0 is.

Succes,

0. Eenvoudige tweedegraads vergelijkingen

ldr
woensdag 22 augustus 2007

 Re: Tweedegraadsvergelijkingen met de ABC-formule oplossen 

©2001-2024 WisFaq