Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51837 

Re: Twee cirkels met een snijpunt

Uit interesse ben ik bij deze vraag beland....en begrijp wat er gevraagd en gedaan wordt. Het enige wat ik niet begrijp is hoe ik de formules van de cirkels moet tekenen.

A= x2+ (y-2)2=10 Û y=(Ö10-x2)+2

Als ik de laatste formule invoer in de grafische rekenmachine, krijg ik maar een halve cirkel, dit lijkt me tevens logisch gezien dat uit de wortel maar 1 waarde kan komen? Kunt u mij uitleggen hoe ik dan daadwerkelijk de cirkelgrafiek kan tekenen?

En klopt het als ik zeg dat de diameter van de cirkel 10 is? Hoe weet ik waar de oorsprong van de cirkel is?

mvg,

carlos
Student hbo - dinsdag 21 augustus 2007

Antwoord

De algemene vergelijking van een cirkel luidt:

(x-a)2+(y-b)2=r2

Dit is de vergelijking van een cirkel met middelpunt (a,b) en straal r.

Voorbeeld
(x+3)2+(y-2)2=7
Dit is de vgl van een cirkel met middelpunt (-3,2) en straal Ö7.

Als je dat op je GR wilt tekenen dan kan dat erg handig met Circle( uit het Draw menu (TI83/84). Als je als 'functie' wilt tekenen zul je twee functies moeten opgeven.

Y1=Ö(7-(x+3)^2)+2
Y2=-Ö(7-(x+3)^2)+2

Maar 'erg mooi' is het niet..., maar misschien heb je er toch iets aan...

WvR
woensdag 22 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq