Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samengestelde interest omgekeerd toepassen

Kan iemand mij uitleggen hoe ik de formule van samengestelde interest gebruik in de volgende situatie:
Gegeven is: beginkapitaal, gewenst eindkapitaal, periode waarbinnen dat opgebouwd dient te worden.

Wat ik dan zoek is het benodigde rentepercentage om dat eindkapitaal te kunnen bereiken.

Hoe bouw ik de formule om?

Raymon
Ouder - donderdag 16 augustus 2007

Antwoord

Stel:
k = beginkapitaal
K = eindkapitaal
t = periode (in jaren)
i = intrestvoet (per jaar)

De formule kan je omvormen als volgt:
q51777img1.gif

In bijlage kan je een document vinden met daarin alle formules (reeds omgevormd) in verband met enkelvoudige en samengestelde intrest.

Groeten

Martijn

Zie Document met formules intrestrekenen (PDF)

Martijn
dinsdag 21 augustus 2007

 Re: Samengestelde interest omgekeerd toepassen 

©2001-2024 WisFaq