\require{AMSmath} 3 vergelijkingen Hoe los ik deze vergelijkingen op(hoe schrijf ik ze op):a) a^2/3=25b) (1/4)^x=64c) x^1/5=1/4 Maartj Iets anders - donderdag 26 juli 2007 Antwoord Bij a en c zoek je naar het grondtal van een macht, dus dmv de omgekeerde bewerking worteltrekken:3Öa2=25253=a2enz5Öx=1/4x=(1/4)5Bij b wordt naar de onbekende exponent gevraagd en moet dus de logaritme worden genomen:1/4LOG64=xx=LOG64/LOG1/4Zie eventueel:1. Rekenregels machten en logaritmen pl vrijdag 27 juli 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vergelijkingen op(hoe schrijf ik ze op):a) a^2/3=25b) (1/4)^x=64c) x^1/5=1/4 Maartj Iets anders - donderdag 26 juli 2007
Maartj Iets anders - donderdag 26 juli 2007
Bij a en c zoek je naar het grondtal van een macht, dus dmv de omgekeerde bewerking worteltrekken:3Öa2=25253=a2enz5Öx=1/4x=(1/4)5Bij b wordt naar de onbekende exponent gevraagd en moet dus de logaritme worden genomen:1/4LOG64=xx=LOG64/LOG1/4Zie eventueel:1. Rekenregels machten en logaritmen pl vrijdag 27 juli 2007
pl vrijdag 27 juli 2007
©2001-2024 WisFaq