Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51491 

Re: Re: Bereken de waarde x van cos

Dat snap ik wel. Dus cos(a) = Ö2/2 en deze is = 45°, cos (45°) = Ö2/2. Dan is het nu gewoon de bedoeling om telkens 360 graden bij tellen totdat je aan de juiste waarde van x komt?

Groeten en bedankt

jessic
Student universiteit België - maandag 25 juni 2007

Antwoord

Beste Jessica,

Wat bedoel je met de "juiste waarde van x"? Zoals je zelf ziet, zijn er oneindig veel oplossingen. Misschien bedoel je een oplossing die gegeven is als mogelijkheid in een meerkeuzevraag?

Als we even kijken naar hoeken van 0 tot 360°, dan heeft de vergelijking cos(a) = Ö2/2 twee oplossingen. Maar er is ook de vergelijking met het minteken, die heeft ook nog twee oplossingen.
In het totaal heb je er dus vier en bij elk van die vier oplossingen mag je nog een veelvoud van 360° bijtellen.

Elke x die voldoet aan de vergelijking, kan je verkrijgen door bij één van die vier oplossingen zo'n veelvoud van 360° bij te tellen.

mvg,
Tom

td
maandag 25 juni 2007

©2001-2024 WisFaq