Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51487 

Re: Bereken de waarde x van cos

dus je stelt Ö2/2 = 3X + 30° en haalt er zo de x uit? Of ben ik verkeerd?
Alvast bedankt

jessic
Student universiteit België - maandag 25 juni 2007

Antwoord

Beste Jessica,

Dat kan niet, het is niet omdat cos(a) = b, dat a = b. Je hoort van de cosinus normaal gezien de waarden van enkele standaardhoeken uit je hoofd te kennen.
Zo is de cos(45°) = Ö2/2 maar omdat cos(-x) = cos(x), is ook cos(-45°) = Ö2/2. Analoog voor -Ö2/2, let er wel op dat je nog veelvouden van 360° mag bijtellen.

mvg,
Tom

td
maandag 25 juni 2007

 Re: Re: Bereken de waarde x van cos 

©2001-2025 WisFaq