Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een parabool vergelijking berekenen

de kromme met vergelijking :y tot de 2de = 9 - (9/4)X sluit met de Y -as een begrensd vlakdeel in. Wat is de oppervlakte van dit vlakdeel?

Filtje
Student universiteit België - maandag 25 juni 2007

Antwoord

In onderstaande tekening is de rode parabool de grafiek van y2=9-(9/4)x.
De groene parabool is de parabool die je krijgt door de rode parabool te spiegelen in de lijn y=x.
q51481img1.gif
Het vlakdeel dat door de rode parabool en de y-as wordt ingesloten heeft dezelfde oppervlakte als het vlakdeel dat door de groene parabool en de x-as wordt ingesloten.
Dus we veranderen y2=9-(9/4)x in x2=9-(9/4)y, dus y=4-(4/9)x2

Bereken nu -3ò34-(4/9)x2dx....

hk
maandag 25 juni 2007

 Re: Oppervlakte van een parabool vergelijking berekenen 

©2001-2024 WisFaq