Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51385 

Re: Lijnintegraal

Wat u zegt snappen we niet helemaal. Ik zal even zeggen hoever wij zijn gekomen:

We hebben x en y ook zo genomen en daarbij r ingevuld. Zo ontstaan x(f) en y(f). Hier nemen we de afgeleiden van en berekenen we de norm. Dit levert de volgende norm op: Ö(2a2(1+cos(f) wat hetzelfde is als Ö(2ar). We dachten als we hier nou over integreren over r, wanneer r van 0 tot 2a loopt (grenzen van f invullen), dan moet het lukken.

Wij komen dan echter op een antwoord van 8a2/3, maar er moet 8a uitkomen. Rara wat gaat er fout. Wij hebben ons helemaal blind gestaard, maar weten geen oplossing. We hopen dat u ons nog een keer kunt helpen.

Groeten,

Linda

Linda
Student universiteit - maandag 18 juni 2007

Antwoord

Linda,
We vervangen j maar even door t.Dus r=r(t)en x=rcost en y=rsint.Nu is
(x')2+(y')2=(r'cost-rsint)2+(r'sint+rcost)2=(r2+r'2).
Maar nu is(let op) r(t)=a(1-cos t),zodat r2+r'2= a2(2-2cos t)=4a2sin21/2t.
Zo moet het wel lukken.

kn
maandag 18 juni 2007

©2001-2024 WisFaq