Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lijnintegraal

Hallo,

De volgende lijnintegraal is door ons niet op te lossen. We zouden graag wat hulp krijgen:

In R2 is de cardioide k in poolcoordinaten gegeven door
r=a(1+cos(phi)), waarbij phi van 0 tot 2p en a0

We moeten nu de lengte van k weten.

We hopen dat we wat hulp kunnen krijgen.

Hartelijke groet,

Linda

linda
Student universiteit - maandag 18 juni 2007

Antwoord

Linda,
Als r=r(j),dan is x=rcosjen y=rsinj,zodat s(a,b)=
òÖ(x'(j2+y'(j2)dj=òÖ(r2+r'2)dj,waarbij j loopt van a=0 naar b=2p.Dit maar eens proberen.

kn
maandag 18 juni 2007

 Re: Lijnintegraal 

©2001-2024 WisFaq