Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51162 

Re: Kubus

Ik had hetzelfde probleem met mijn dochter. Na logisch denken kan je de volgende uitleg wel verstaan: stel dat de lengte van de ribbe = 1 m dan is de inhoud : 1x1x1=1 kub m. Halveer je nu de lengte ( dus 1/2 meter ) dan wordt de inhoud : 1/2 x 1/2 x 1/2 en = 1/8 kub.m m.a.w is de kubus 8 keer kleiner gemaakt...
groetjes

Filip
Ouder - zondag 17 juni 2007

Antwoord

Als je bekend bent met het vermenigvuldigen van breuken is het op deze manier inderdaad geen probleem...

WvR
zondag 17 juni 2007

©2001-2024 WisFaq