Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kubus

Als je de ribbe van een kubus 2 keer kleiner maakt dan verkleint de kubus ... keer?
Dit is een vraag die mijn dochter van 11 moet oplossen maar zelf kan ik het niet uitleggen of oplossen.
Alvast bedankt.

Birgit
Ouder - zondag 3 juni 2007

Antwoord

Je kunt het eerst eens omdraaien. Als je de lengte van de zijde van de kubus 2 keer zo groot maakt dan wordt de oppervlakte 2·2=4 keer zo groot en de inhoud wordt 2·2·2=8 keer zo groot.

Omgekeerd als de lengte van de zijde van de kubus 2 keer zo klein maakt dan wordt de oppervlakte 22=4 keer zo klein en de inhoud wordt 23=8 keer zo klein.

Hopelijk helpt dat...

WvR
zondag 3 juni 2007

 Re: Kubus 

©2001-2025 WisFaq