Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijkingen kwadrateren

Bij de vergelijking: Ö(2x-1)=2+Ö(x-4) moet het antwoord 5 en 13 zijn. hier kom ik niet op uit!
Kunt u misschien deze vergelijking helemaal uitschrijven?
Alvast bedankt

Jannek
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 juni 2007

Antwoord

Janneke,
Eerst maar beide leden kwadrateren en fatsoeneren, dit geeft:
x-1=4Ö(x-4).
Nu nog een keer kwadrateren geeft:
x2-18x+65=0.
Moet verder wel lukken.

kn
donderdag 7 juni 2007

 Re: Wortelvergelijkingen kwadrateren 

©2001-2024 WisFaq