\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 51085 Re: Afgeleide nodig voor keerpunten nu wil ik verder reken tot de keerpunten de liggen op 1Pi, 3pi, 5pi moet het dan als volgt 1 + cos = 0 cos = 0 cos = p · kp geeft 1pi geert Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 mei 2007 Antwoord Beste Geert, Voor de keerpunten moeten dx/dt en dy/dt allebei 0 zijn. dx/dt = 0 Û 1+cos(t) = 0 Û cos(t) = -1 dy/dt = 0 Û -sin(t) = 0 Û sin(t) = 0 Beide worden 0 voor t = p, maar je weet dat je hier steeds veelvouden van 2p mag bijtellen, dus ook 3p en 5p voldoen. mvg, Tom td donderdag 31 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
nu wil ik verder reken tot de keerpunten de liggen op 1Pi, 3pi, 5pi moet het dan als volgt 1 + cos = 0 cos = 0 cos = p · kp geeft 1pi geert Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 mei 2007
geert Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 mei 2007
Beste Geert, Voor de keerpunten moeten dx/dt en dy/dt allebei 0 zijn. dx/dt = 0 Û 1+cos(t) = 0 Û cos(t) = -1 dy/dt = 0 Û -sin(t) = 0 Û sin(t) = 0 Beide worden 0 voor t = p, maar je weet dat je hier steeds veelvouden van 2p mag bijtellen, dus ook 3p en 5p voldoen. mvg, Tom td donderdag 31 mei 2007
td donderdag 31 mei 2007
©2001-2024 WisFaq