\require{AMSmath} Re is deze correct G(x) = 3^x / 4x G’(x) = ( ln 3^X × X) – ( ln 3^X ×4) / (4X)^2 bert Leerling bovenbouw vmbo - maandag 28 mei 2007 Antwoord Beste Bert, Je kan het knopje "reageren" gebruiken om verder te gaan op een vorige vraag, in plaats van een nieuwe te stellen. Wat doet die ln 3^x daar nu? Je hebt ln(x) en dan nog 3^x. De afgeleide van a^x was immers ln(a).a^x, niet ln a^x... Schrijf voor jezelf een duidelijk uit: G(x) = t(x)/n(x) met t(x) = 3^x Þ t'(x) = ...? n(x) = 4x Þ n'(x) = ...? Pas dan de formule toe: G'(x) = (nt'-tn')/n2 mvg, Tom td maandag 28 mei 2007 Re: Re is deze correct ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
G(x) = 3^x / 4x G’(x) = ( ln 3^X × X) – ( ln 3^X ×4) / (4X)^2 bert Leerling bovenbouw vmbo - maandag 28 mei 2007
bert Leerling bovenbouw vmbo - maandag 28 mei 2007
Beste Bert, Je kan het knopje "reageren" gebruiken om verder te gaan op een vorige vraag, in plaats van een nieuwe te stellen. Wat doet die ln 3^x daar nu? Je hebt ln(x) en dan nog 3^x. De afgeleide van a^x was immers ln(a).a^x, niet ln a^x... Schrijf voor jezelf een duidelijk uit: G(x) = t(x)/n(x) met t(x) = 3^x Þ t'(x) = ...? n(x) = 4x Þ n'(x) = ...? Pas dan de formule toe: G'(x) = (nt'-tn')/n2 mvg, Tom td maandag 28 mei 2007
td maandag 28 mei 2007
©2001-2024 WisFaq