Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50937 

Re: Re: Re: Re: Oppervlakte en inhoud berekenen van een octäeder

a2+b2= c2dus 32= 9
62= 36
c= 45
daar de wortel van 45=6,71+9+36=51,71X8=413,682cm
ik doe iets fout maar waar zit de fout help moet dinsdag inleveren

mauric
Leerling bovenbouw vmbo - vrijdag 25 mei 2007

Antwoord

1.
Is dat PT? Dat klopt dan niet: PT=√(62-32)=√27
Maar een tekening!
(Er geldt: √27=3√3 en 3√3$\approx$5,20)

2.
En dan nu ST...
ST=√((√27)2-32)=√18
Maak een tekening!
(Er geldt: √18=3√2 en 3√2$\approx$4,24

3.
En dan verder...

TIP: stap voor stap gaat het beste, schrijf op wat je doet en schrijf niet alles achter elkaar (breien!). Is het niet een goed idee om eens wat bijles te gaan nemen?

WvR
vrijdag 25 mei 2007

 Re: Re: Re: Re: Re: Oppervlakte en inhoud berekenen van een octäeder 

©2001-2024 WisFaq