\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 50945 Re: Absolute waarde Kan ik hieruit concluderen dat het volgende geldt: P(|a-b|c) = P(a-bc) + P(a-b-c) en P(|a-b|c) = P(a-bc)·P(a-b-c) (aangezien het twee niet overlappende intervallen zijn, waardoor er sprake van onafhankelijkheid is) Bilell Student universiteit - donderdag 24 mei 2007 Antwoord De eerste wel. De tweede weer niet. Het zijn wel overlappende intervallen en anders zou de kans 0 zijn. Maar het is eenvoudiger:P(|a-b|c)=1-P(|a-b|c) groet. oscar os donderdag 24 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan ik hieruit concluderen dat het volgende geldt: P(|a-b|c) = P(a-bc) + P(a-b-c) en P(|a-b|c) = P(a-bc)·P(a-b-c) (aangezien het twee niet overlappende intervallen zijn, waardoor er sprake van onafhankelijkheid is) Bilell Student universiteit - donderdag 24 mei 2007
Bilell Student universiteit - donderdag 24 mei 2007
De eerste wel. De tweede weer niet. Het zijn wel overlappende intervallen en anders zou de kans 0 zijn. Maar het is eenvoudiger:P(|a-b|c)=1-P(|a-b|c) groet. oscar os donderdag 24 mei 2007
os donderdag 24 mei 2007
©2001-2024 WisFaq