\require{AMSmath} Familie van functies en scheve asymptoot Goede tijd van de dag!Gegeven: f(x)= (2·x3 - 2·p·x2 - 9·p2·x)/(x2 - 10·p·x)De vraag: Voor welke waarde van p geldt: y=2x-1 is een scheve asymptoot van de grafiek van f?Tot nu toe snap ik er niks van Alvast bedankt. Nerdy Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 mei 2007 Antwoord Als je een staartdeling uitvoert krijg je f(x)=2x+18p+171p2x/(x2-10px). Die heeft y=2x+18p als scheve asymptoot, dus p=... kphart woensdag 16 mei 2007 Re: Familie van functies en scheve asymptoot Re: Familie van functies en scheve asymptoot ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goede tijd van de dag!Gegeven: f(x)= (2·x3 - 2·p·x2 - 9·p2·x)/(x2 - 10·p·x)De vraag: Voor welke waarde van p geldt: y=2x-1 is een scheve asymptoot van de grafiek van f?Tot nu toe snap ik er niks van Alvast bedankt. Nerdy Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 mei 2007
Nerdy Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 mei 2007
Als je een staartdeling uitvoert krijg je f(x)=2x+18p+171p2x/(x2-10px). Die heeft y=2x+18p als scheve asymptoot, dus p=... kphart woensdag 16 mei 2007
kphart woensdag 16 mei 2007
©2001-2024 WisFaq