Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50679 

Re: Re: Rekenen met matrices: vermenigvuldiging

Hallo

Ik heb het berekend op "de normale manier". Maar ik kom dus uit dat x = 60 g, y=50 g en z=40g. Maar hoe weet je dan welk het antwoord is? Er staat immers dat 60g het antwoord is.

En als je het op de manier van de matrices doet kom je ook voor x=60 en y = 50 en z= 40 uit. Dus daar heb je hetzelfde probleem? Dank uu.

A.
3de graad ASO - donderdag 10 mei 2007

Antwoord

Inderdaad. De vraag was hoeveel gram van mengsel 1 (x) moet je nemen? Je hebt berekend dat dit 60g is, dus opgelost...

WvR
donderdag 10 mei 2007

©2001-2024 WisFaq