Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 26248 

Re: Rekenen met matrices: vermenigvuldiging

Kan je deze oefening oplossen zonder matrices? Bedankt

A.
3de graad ASO - woensdag 9 mei 2007

Antwoord

Zeker wel... je krijgt dan een stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden:

0.20x+0.10y+0.15z=23
0.02x+0.06y+0.05z=6.2
0.15x+0.10y+0.05z=16

Oplossen gaat het handigst met matrices... o nee dat mocht niet.

Eerst maar 's alles keer 100:

20x+10y+15z=2300
2x+6y+5z=620
15x+10y+5z=1600

...en de vraag is dan hoe je 'normaal' gesproken een stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekende oplost? Heb je daar misschien een methode voor geleerd?

WvR
woensdag 9 mei 2007

 Re: Re: Rekenen met matrices: vermenigvuldiging 

©2001-2024 WisFaq