Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50429 

Re: Oppervlakte

Geachte oscar,
de solutions manual van het boek geeft dat bovenstaande substitutie moet worden uitgevoerd....en geeft ook zo de uitkomst. dus de x moet omgezet worden naar u? dan kan daar mee aan de slag!.
nog een klein vraagje: volgens boek is onderstaande uitwerking correct: gevr. length van curve y=x4+ 1/(32x2)
dy/dx=4x3-1/16x3
en 1+(dy/dx)=1+(4x3-1/16x3)2
= 1+(4x3)2-1/2+ (1/16x3)2
= (4x3)2+ 1/2+ (1/16x3)2= (4x3+ 1/16x3)2
Die half kun je toch niet zo maar weglaten?
of zie ik weer iets over het hoofd?
Die amerikanen hebben wel vreemde uitwerkingen in hun boeken!

bij voorbaat dank.

gr.
moos

moos
Student hbo - maandag 23 april 2007

Antwoord

Beste Moos,

Een andere vragensteller heeft de substitutie voor je uitgewerkt: Re: Re: Oppervlakte

Wat betreft het tweede: dat klopt wel hoor. Als bij de laatste formule de haakjes weer wegwerkt krijg je de 1/2 weer terug. Het is de kruisterm. Deze vraag is blijkbaar zo in elkaar gezet dat hij precies goed uitkomt.

Groet.
Oscar

os
dinsdag 24 april 2007

©2001-2024 WisFaq