Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van een functie

Kan iemand mij vertellen hoe ik de volgende functie uitwerk, zodat ik er een grafiek van kan maken.

f(x,y) = x2+y2

Er geldt ook dat: (x,y) ÎRxR yx2-9 Ù y-x2+9

Voorbaat dank,

jeffrey

jeffre
Student hbo - zondag 22 april 2007

Antwoord

Beste Jeffrey,

Dit is natuurlijk een functie in 3 dimensies. Aangezien je ook het domein moet tekenen is het waarschijnlijk de bedoeling dat je hoogtelijnen tekent.

Om te beginnen zul je de functies y = x2-9 en y = -x2+9 moeten tekenen en kijken hoe groot het domein is. Vervolgens kun je een aantal waarden voor x en y invullen om een idee van het bereik te krijgen. Weet je nu b.v. dat de getallen tussen 0 en 10 uit de functie komen. Dan kun je de lijn f(x,y)=1, f(x,y) = 2, etc. tekenen. Dat zijn de hoogtelijnen.

Lukt het zo? Groet. Oscar

os
zondag 22 april 2007

 Re: Grafiek van een functie 

©2001-2025 WisFaq