\require{AMSmath} Differentieren met productregel (en kettingregel) Als ik de volgende formule wil differentieren met de productregel. Snap ik niet waar het laatste stukje (2t+4) vandaan komt. Kunt u me dat uitleggen?Formule: h(T) = 3t . Ö(t2+4t)Dit zou h'(t) = 3 . (t2+4t)^0,5 + 3t . 0,5 . (t2+4t)^-0,5 . (2t + 4)Zoals ik al zei... waar komt dat laatste stukje tussen de haakjes vandaan en waarom, want de rest van de formule daar kwam ik zelf ook op uit... Alvast dankLies Lies Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 april 2007 Antwoord Beste Lies,Het gaat dus over differentieren van Ö(t2+4t). Het stukje 2t+4 krijg je omdat je hier de kettingregel ook moet gebruiken.4. Kettingregel os donderdag 19 april 2007 Re: Differentieren met productregel (en kettingregel) ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik de volgende formule wil differentieren met de productregel. Snap ik niet waar het laatste stukje (2t+4) vandaan komt. Kunt u me dat uitleggen?Formule: h(T) = 3t . Ö(t2+4t)Dit zou h'(t) = 3 . (t2+4t)^0,5 + 3t . 0,5 . (t2+4t)^-0,5 . (2t + 4)Zoals ik al zei... waar komt dat laatste stukje tussen de haakjes vandaan en waarom, want de rest van de formule daar kwam ik zelf ook op uit... Alvast dankLies Lies Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 april 2007
Lies Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 april 2007
Beste Lies,Het gaat dus over differentieren van Ö(t2+4t). Het stukje 2t+4 krijg je omdat je hier de kettingregel ook moet gebruiken.4. Kettingregel os donderdag 19 april 2007
os donderdag 19 april 2007
©2001-2024 WisFaq