Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50313 

Re: Re: Vraag over wortels

sorry voor de overlast ,maar volgens mij wordt de linker kant vereenvoudigd tot het resultaat aan de rechter kant
ik hoop dat het nu duidelijk is

sharon
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2007

Antwoord

OK. Maar dat is helaas niet het geval. Vul maar eens x=4 in.

linkerkant van vergelijking 1: 1/2·(2-1/8+1/4-32)=-1415/16 15/16
rechterkant van vergelijking 2: 3/2·(2-32)=-45

Als het voor één x al niet gelijk is kan het nooit voor alle x gelijk zijn. Dit is overigens verstandig om altijd te doen: Als je moeite hebt om te bewijzen dat twee dingen gelijk zijn, vul dan eens iets in om het uit te proberen. Als het niet klopt hoef je ook niet verder naar een bewijs te zoeken. Maar misschien moet de vergelijking iets anders geformuleerd worden?

Groet. Oscar

os
woensdag 18 april 2007

©2001-2025 WisFaq