Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50224 

Re: Logaritme - Transformatie

Hoi Oscar,

Bedankt voor je snelle reactie, maar het lukt mij nog steeds niet om op een zinnige b0 uit te komen.

Dit is mijn functie: log Yi = 2.21 + 1.39*logXi.

Hieruit zou ik een b0 moeten afleiden, maar ik raak in de war doordat er voor 2,21 geen log staat, en dat de 1,39 voor log x1 staat in plaats van erachter (dit zou volgens mijn boek anders moeten want nu lijkt het net of er geen ß1 is).

Of is het antwoord van b0 gewoon e(2,21) = 9,1157?

Alvast bedankt,

Groeten, Mark

Mark
Student universiteit - vrijdag 13 april 2007

Antwoord

log(b0) = 2.21. Wat daar voor antwoord uitkomt hangt af van het grondtal dat je voor je logaritme hebt gebruikt. Dus jouw oplossing zou kunnen kloppen

bij het vermenigvuldigen van twee getallen maakt de volgorde niet uit.

os
vrijdag 13 april 2007

©2001-2024 WisFaq