Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Steekproefomvang bij een MMO-studie

Beste Oscar,

Je bent inmiddels bekend met mijn probleem, namelijk het vaststellen van de steekproefomvang.

Aan de hand van een statistiekboek heb ik twee verschillende berekeningen gemaakt wat betreft de berekening van de steekproefomvang.
Namelijk 1) Berekening van de steekproefomvang
2) Berekening van de steekproefomvang bij
fracties
Nu is mijn vraag of je mijn berekening eens wilt bekijken en advies wilt geven over welke "n" ik moet nemen?
Betrouwbaarheidsfactor van 95%

1) Berekening van de steekproef
n = ((1.962) x ((5.52) / (0.252)) =
3.8416 x 484 = 1859.3344
Dus 1860 waarnemingen

0.5 is de afwijking = 2 x 0.25 = 0.5
5.5 is de standaarddeviatie


2) Berekening van de steekproef bij fracties
n = 0.25 x ((1.962) / (0.0252)) = 1536.64
Dus 1537 waarnemingen

Alvast bedankt!

Michael Frijns

Michae
Student hbo - donderdag 12 april 2007

Antwoord

dat wil ik wel: maar wat zijn 5,5, 0,25 en 0,025 in jouw berekening?

os
vrijdag 13 april 2007

 Re: Steekproefomvang bij een MMO-studie 

©2001-2024 WisFaq