Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

ik ben bij het maken van een werkstuk op deze vergeliking gekomen:

0,095 X t – 360 = 0,083 X t

ik zou egt nie weten hoe ik hem moet oplossen, kon het ook niet in de FAQ vinden.

Erik E
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 9 april 2007

Antwoord

Beste Erik,

Breng alle termen met een t naar één lid, de term zonder t naar het andere lid:

0,095.t - 0,083.t = 360

Nu is 0,095.t - 0,083.t = 0,012.t, dan hoef je beide leden maar te delen door 0,012 om t te vinden.

mvg,
Tom

td
maandag 9 april 2007

 Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq