Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50024 

Re: Re: Re: Verschillende rechthoeken

Hallo Oscar,
Wazt hulp is toch wel nog gewenst...
groeten,
Rik

Lemmen
Ouder - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

De centrale vraag is: voor welke gehele x is 4(x-2) deelbaar door x-4?
Misschien is makkelijker: voor welke gehele a = 4(a+2) deelbaar door a

Je komt daaruit door een beetje te spelen. Als a oneven is, zal a+2 zelf deelbaar moeten door a en 2 dus ook. Dat geeft a=1 en (ondedoeld) ook a=2.
Nu weer x, y en z uiterekenen geeft al twee oplossingen.

Als a even is kun je a = 2b invullen en dan het probleem vereenvoudigen. En dan is het weer een beetje uitproberen. Een aantal waardes voor x, a of b uitproberen geeft misschien al een aardig idee hoe het gaat.

os
zaterdag 7 april 2007

©2001-2024 WisFaq