Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50017 

Re: Re: Verschillende rechthoeken

Dag Oscar, (hopelijk de juiste naam?)
dus wat je bedoelt is :
xy-4x-4y+8=0 en daaruit:
y(x-4)=4x-8 en y=(4x-8)/(x-4)
Deling levert 4x-8= 4(x-4)+8 ,dus geen opgaande deling..
Wat beoel je nu met de vergelijking bovenaan?
z=Ö(x+y2)(foutje in mijn tekst want y voor kwadraat vergeten te noteren)(verbeter aub )
Wat nu gedaan??
Groeten,
Rik

Lemmen
Ouder - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

Dag Rik, (ja hoor de naam klopt prima)

De vraag is nu voor welke geheeltallige x is x-4 een deler van 4x-8? Dan heb je y, en z vindt je dan vanzelf. Eén oplossing heb ik al. Volgens mij is het niet zo'n probleem om alle oplossingen te vinden.

Groet. Oscar

PS: de typfout had ik gezien. Ik zal hem verbeteren.

os
zaterdag 7 april 2007

 Re: Re: Re: Verschillende rechthoeken 

©2001-2024 WisFaq