Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsfuncties

ik ben begonnen aan de volgende opdracht: x-7/x-3x+3
ik ben vervolgens gaan uitwerken:
x2+3x-3x-9=x-7
x2-x-2=0
(x+1)(x-2)=0
x=-1 of x=2
er word gevraagd tussen of vanaf welk punt(en) de lijn onder de parabool of hyperbool ligt. zit er echt al weken mee omhoog maar heb geen idee hoe ik verder moet. Moet dus ook snijpunten weten misschien? en kunnen jullie de grafiek erbij maken? hoop dat jullie mij verder kunnen helpen! alvast bedankt!

Rien v
Leerling mbo - dinsdag 3 april 2007

Antwoord

((x-7)/(x-3) x+3 = (x-7)/(x-3) - (x+3) 0

Maak dus een tekentabel van (x-7)/(x-3) - (x+3). Dat gaat het gemakkelijkst als je een uitdrukking hebt die uit vermenigvuldigingen en delingen bestaat, omdat daar eenvoudige tekenregels voor bestaan.

(x-7)/(x-3) - (x+3)(x-3)/(x-3) 0

[(x-7)-(x+3)(x-3)]/(x-3) 0

Werk uit en ontbind de teller in factoren. Het tekenverloop volgt dan quasi onmiddellijk uit het tekenverloop van drie "factoren" (2 in de teller, 1 in de noemer).

cl
dinsdag 3 april 2007

©2001-2024 WisFaq