Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49905 

Re: Re: Annuïteiten uitrekenen

maar er is geen echte formule voor, want ik heb thuis ook 350.000x1.06=371.000
350.000·1.06=.... -8000=
enz enz.

dan kwam er ook de juiste uitkomst uit

Jorg
Student hbo - maandag 26 maart 2007

Antwoord

Ja, dat is een hoop werk. Bij 20 periodes valt het nog wel mee. Maar, een maandelijkse annuiteit van 40 jaar wil je liever niet met de hand doen. Gelukkig is er wel degelijk een formule. Voor een annuiteit van n periodes:

A + A·(1+r) + A·(1+r)2 + ... + A·(1+r)n-1 = A·((1+r)n-1)/r

os
maandag 26 maart 2007

 Re: Re: Re: Annuïteiten uitrekenen 

©2001-2024 WisFaq