Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49754 

Re: Oneigenlijke integralen

Geachte heer/mevrouw,

Volgens mathematica is een primitieve van 6/(2x2+4x+2): 2ln[2x+1]-2ln[2+x], als ik de grenzen invul bij mathematica; dan komt als uitkomst ln 4, klopt deze uitkomst en hoe kom je er dan handmatig achter?
en de primitieve van 1/xlnx = 1/2·ln2 [x], hoe kom je hier handmatig achter, kom er niet achter?

moos
Student hbo - woensdag 21 maart 2007

Antwoord

1) 2x2+4x+2 = 2(x2+2x+1) = 2(x+1)2

2) Gebruik dat de afgeleide van ln(x) = 1/x. Stel nu eens ln(x) = t, zodat (1/x).dx = dt enz.


MBL

MBL
woensdag 21 maart 2007

©2001-2024 WisFaq