Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49778 

Re: Zijden van een driehoek bepalen

Hallo Wisfaq,

IK leg het ook nogal eens zo uit aan een of andere student die mij zulke vragen stelt=
Los beide vergelijkingen op naar "a".De eerste "leden" zijn dan gelijk ; dus de tweede "leden" ook...
a=95/1+q+q2 en a=120/q+2q2 en dus ook:
95/1+q+q2=120/q+2q2of 95q+190q2=120+120q+120q2 en de VGL wordt:
70q2-25q-120=0 waaruit , met de discriminantformule de waarden van q1 en q2 kunnen gevonden worden....(1,5 en 8/7
En dan het vraagstuk vertder afwerken.
Groeten,
Rik

Lemmen
Ouder - maandag 19 maart 2007

Antwoord

dat klopt ook. Het is inderdaad maar net hoe je het het beste voor je ziet. bedankt.

os
maandag 19 maart 2007

©2001-2024 WisFaq