Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele functie verschuiven

als gegeven is dat de grafiek van 4 tot de macht x, 2 naar rechts wordt verschoven en tevens 2 omhoog, hoe stel ik aan de hand van deze 2 gegevens dan het nieuwe functievoorschrift op ?

Theo
Student hbo - woensdag 7 maart 2007

Antwoord

Als y=f(x) een functie is, dan geeft y=f(x-a) een functie die a eenheden meer naar rechts ligt. En als y=f(x) een functie is, dan geeft y=f(x)+b een functie die b eenheden hoger ligt.

Dus y=4x-2+2 zou het antwoord moeten zijn...

Christophe
woensdag 7 maart 2007

 Re: Exponentiele functie verschuiven 

©2001-2024 WisFaq