Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49462 

Re: Omwentelingslichamen

door fa(x)=0 op te lossen kom ik op x=Öa dit is dan tevens de straal van de cylinder Ra. Door Fa'(x)=-2x=0 op te lossen krijg je -2x=-2Öa =h. door dit in te vullen in de formule van de cylinder krijg je -2pa^1,5. Klopt dit?

Stijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 1 maart 2007

Antwoord

Nee, niet bepaald.
Als je f '(x)=-2x=0 oplost krijg je x=0. De top is dus het punt (0,a).
(Kun je ook zo wel zien: voor iedere a is fa(x) een parabool met de top op de y-as. ytop is dus altijd a)

hk
donderdag 1 maart 2007

 Re: Re: Omwentelingslichamen 

©2001-2024 WisFaq