Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van grafieken

Ik probeer te begrijpen hoe ik snypunten van grafieken kan berekenen. Ik komt niet op de goede antwoorden bij de volgende som:

f(x)=8/(5-x) en g(x)=x+4

Kan iemand mijn uitleggen hoe ik nou aan alle coordinaten van de snijpunten kan komen stap voor stap?
De antwoorden moeten zijn:(-3,1),(4,8).
De gewone f(x) functie snap ik.

martij
Student hbo - zaterdag 24 februari 2007

Antwoord

Beste Martijn,

Stel f(x) = g(x) en los die vergelijking op naar x. Lukt dat?

mvg,
Tom

td
zaterdag 24 februari 2007

 Re: Snijpunten van grafieken 
Re: Snijpunten van grafieken

©2001-2024 WisFaq