Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardlimieten

gegeven de rij u(n)=n2/2n.
om te bewijzen dat limiet n naar oneindig:n2/2n is 0 gebruiken we de rij v(n)=u(n+1)/u(n)

Toon aan dat v(n)=0,5[1+(1/n)]2

Kunt U uitleggen hoe dit werkt?

Piet
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 februari 2007

Antwoord

Beste Piet,

Gegeven is u(n) = n2/2n, dan is u(n+1) = (n+1)2/2n+1, zodat v(n):

q49313img1.gif

Geraak je nu tot het opgegeven antwoord?

mvg,
Tom

td
dinsdag 20 februari 2007

 Re: Standaardlimieten 

©2001-2024 WisFaq