Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49293 

Re: iz²=0,5

Hoi Tom,

Heel erg bedankt voor je antwoord! Dit is de eerste keer dat ik op WisFaq een vraag stel,- en je wordt erg goed geholpen zie ik .:) Ik zal zeker meer komen op deze geweldige site..

Over mijn vraag:

De argumenten voor z is dus 3/4p of 7/4p zie ik dus..
Maar wat is dan de r waarde,- de lengte van de vector dus?
Ik ben helemaal in de war, want ik deed eerst izÂ2=1/2 dus zÂ2=0,5/i dus z=+Ö(0,5/i) of z=-Ö(0,5/i) en deze waardes klopPen ook...
Ow wacht, nu zie ik dat ik met de bovenstaande methode direct de z waarde kan berekenen, zonder gebruik te maken met de Formule van Euler e.d. ..
Het kan dus met twee methodes: OF met de methode wat ik hierboven heb gebruikt, of met de formule van Euler..
Maar met de formule van Euler is het geloof ik formeler. ( En met ''mijn'' methode is er geloof ik een kans dat je bepaalde oplossingen over het hoofd kan zien)

Bedankt!

Hasan
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 februari 2007

Antwoord

Beste Hasan,

De argumenten kloppen, voor |z2| = |z|2 = |-i/2|.
Vermits |-i/2| = 1/2, is |z| = Ö(1/2) = Ö2/2.

mvg,
Tom

td
maandag 19 februari 2007

©2001-2024 WisFaq