Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

izē=0,5

Hoi allemaal,

iz2=1/2

Volgens het antwoordenblad zijn er 2 oplossingen mogelijk, ik zelf kom op 4 oplossingen, omdat ik als argument 0 neem, maar ook p . Blijkbaar is de enige mogelijke dat de argument 0 is..

( Misschien kunt U deze opgavge beter helemaal vanaf het begin oplossen, zodat ik nou eindelijk goed weet hoe ik soortgelijks moet aanpakken).
BVD!

Hasan
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 februari 2007

Antwoord

Beste Hasan,

Als iz2 = 1/2, dan is z2 = 1/(2i) = -i/2. Het argument van -i/2, en dus ook van z2, is -p/2 of 3p/2, wat zijn dan de mogelijkheden voor het argument van z?

mvg,
Tom

td
maandag 19 februari 2007

 Re: izē=0,5 

©2001-2024 WisFaq