Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49270 

Re: Integratie

Dag beste

1 ) Vraag 1 heb ik met uw hulp goed kunnen oplossen.

2 ) integraal van (3x-Ö(bgsinx))/(Ö(1-x2))dx -- sorry hiervoor

alvast bedankt

bart
Overige TSO-BSO - zondag 18 februari 2007

Antwoord

Stel nu arcsin(x) = t ofwel x = sin(t) ofwel dx = cos(t)dt
Maar ook kan arcsin(x) = t dus 1/Ö(1-x2)dx = dt enz.
En ook Öarcsin(x) = t zou kunnen, want dan eerst arcsin(x) = t2 en daarna 1/Ö(1-x2)dx = 2tdt.

Zo moet je toch wel verder komen, denk ik.


MBL

MBL
zondag 18 februari 2007

©2001-2024 WisFaq