Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratie

Dag beste

ik moet de volgende oefeningen maken, maar ik kom maar niet aan de oplossing.

1 ) integraal van x * e^(4x2)dx

ik heb al geprobeert met:
u=x -- du=dx
dv=e^(4x2)dx-- v=(e^(4x2))/8x
maar dan zit ik vast.

2 ) integraal van (3x-Ö(bgsinx))/(Ö(-x2))dx

alvast bedankt

bart
Overige TSO-BSO - zaterdag 17 februari 2007

Antwoord

1) Vervanging van x door u is natuurlijk een zinloze handeling. Het enige dat er dan gebeurt, is dat de variabele een andere naam krijgt. Maar er is toch geen enkel verschil tussen bijv. òx2dx en òp2dp en òk2dk ?!
Wat wel werkt, is 4x2 = u stellen, want dat leidt tot 8xdx = du en op de factor 8 na, is dat precies wat er in de opgave staat.

2) Als er in je opgave Ö-x2 staat, dan zit er onder de wortel altijd een negatief getal (behalve bij x = 0), en daarmee wordt de opgave zinloos.
Goed overgenomen?

MBL

MBL
zaterdag 17 februari 2007

 Re: Integratie 

©2001-2024 WisFaq