Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49172 

Re: Oplossing zoeken van een breuk

ik heb het geprobeerd....

(6z-8) (1 / (z+i)) = (4-4i)
(6z-8) = (4-4i)(z+i)
6z-8 = 4z+4i-4zi-4i2
6z-8=4z+4i-4zi+4
2z=12+4i-4zi

Volgens mij is het niet de bedoeling dat ik met een zi aan de gang ga?

Ronald
Student universiteit - zondag 11 februari 2007

Antwoord

"Alles met z in aan een kant, alles zonder z aan de andere kant"

z(2+4i) = 12+4i
z = (12+4i)/(2+4i) = (6+2i)/(1+2i)

Niet wat in jouw boek stond, maar nochtans de juiste oplossing. Waarom het boek de deling niet maakt ( (6+2i)/(1+2i)=2-2i ) is mij trouwens niet duidelijk.

cl
maandag 12 februari 2007

©2001-2024 WisFaq