\require{AMSmath} Oplossing zoeken van een breuk bepaal de oplossing(en) van (6z-8)/(z+i) = 4 - 4i antwoord : (6+2i)/(1+4i) Dit is een extra oefen opgave, waarvan ik geen uitleg kan vinden in m'n theorie boek. een breuk strijven als a + bi lukt me wel, maar hier weet ik dus niet wat ik moet doen. help? Ronald Student universiteit - zondag 11 februari 2007 Antwoord Hoe je de breuk "eenvoudig" als a+bi kan schrijven zie ik nochtans niet, aangezien z algemeen complex is (en niet reeel). Los de vergelijking op zoals je al jaren doet voor reele onbekenden "x": 6z-8 = (4-4i)(z+i) Uitwerken, alles met z in aan een kant, alles zonder z aan de andere kant en de vergelijking delen door de coefficient van z. Lukt het zo? cl zondag 11 februari 2007 Re: Oplossing zoeken van een breuk ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bepaal de oplossing(en) van (6z-8)/(z+i) = 4 - 4i antwoord : (6+2i)/(1+4i) Dit is een extra oefen opgave, waarvan ik geen uitleg kan vinden in m'n theorie boek. een breuk strijven als a + bi lukt me wel, maar hier weet ik dus niet wat ik moet doen. help? Ronald Student universiteit - zondag 11 februari 2007
Ronald Student universiteit - zondag 11 februari 2007
Hoe je de breuk "eenvoudig" als a+bi kan schrijven zie ik nochtans niet, aangezien z algemeen complex is (en niet reeel). Los de vergelijking op zoals je al jaren doet voor reele onbekenden "x": 6z-8 = (4-4i)(z+i) Uitwerken, alles met z in aan een kant, alles zonder z aan de andere kant en de vergelijking delen door de coefficient van z. Lukt het zo? cl zondag 11 februari 2007
cl zondag 11 februari 2007
©2001-2024 WisFaq