\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 48963 Re: Modulus en argument bepalen Aha, wortel 2 moest op zichzelf staan :) Nu nog een vraag.. als ik heb -4+4(Ö3)i dan is de modulus hiervan Ö32 mag ik nu ook schrijven -1+(Ö3)i ? De modulus word nu dan wel anders, Ö2 ronald Student universiteit - donderdag 1 februari 2007 Antwoord als je een complex getal z hebt van de vorm a+bi, dan is de modulus |z|=Ö(a2+b2) in het eerste geval, z=-4+4Ö3.i is |z|=Ö(16+48)=Ö64=8 En nee, je mag niet schrijven -1+Ö3.i de **argumenten** van beide zijn weliswaar hetzelfde, maar de moduli niet. Je kunt nu zelf uitrekenen wat de modulus is van -1+Ö3.i groeten, martijn mg donderdag 1 februari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Aha, wortel 2 moest op zichzelf staan :) Nu nog een vraag.. als ik heb -4+4(Ö3)i dan is de modulus hiervan Ö32 mag ik nu ook schrijven -1+(Ö3)i ? De modulus word nu dan wel anders, Ö2 ronald Student universiteit - donderdag 1 februari 2007
ronald Student universiteit - donderdag 1 februari 2007
als je een complex getal z hebt van de vorm a+bi, dan is de modulus |z|=Ö(a2+b2) in het eerste geval, z=-4+4Ö3.i is |z|=Ö(16+48)=Ö64=8 En nee, je mag niet schrijven -1+Ö3.i de **argumenten** van beide zijn weliswaar hetzelfde, maar de moduli niet. Je kunt nu zelf uitrekenen wat de modulus is van -1+Ö3.i groeten, martijn mg donderdag 1 februari 2007
mg donderdag 1 februari 2007
©2001-2024 WisFaq