Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulus en argument bepalen

z = cos (5p/4) + i sin (5p/4)

Bepaal modulus en argument van Ö2z+2i

Het argument is 3p/4, dit omdat er 5p/4 staat, en 2-(5/4)=3/4 Argument is blijkbaar de kleinste hoek die je kan maken? (linksom of rechtsom denken maakt niet uit?).

Nu , de modulus kom ik niet uit. Geen idee wat ik moet doen met Ö2z+2i

ronald
Student universiteit - donderdag 1 februari 2007

Antwoord

ik neem aan dat je (Ö2).z bedoelt, en niet Ö(2z)
z=cos(5p/4)+i.sin(5p/4)=-1/2Ö2-1/2iÖ2

Ö2z+2i = -1-i +2i = -1+i
dus de modulus is Ö((-1)2+12)=Ö2
-1+i ligt in het 2e kwadrant, argument is 3/4p.

groeten,
martijn

mg
donderdag 1 februari 2007

 Re: Modulus en argument bepalen 

©2001-2025 WisFaq