Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29475 

Re: Rentepercentage

vergeef mij mijn stomheid. maar waar staat die 1 en die i voor?

Anthon
Student hbo - maandag 29 januari 2007

Antwoord

i=percentage/100 kortweg p/100
(p/100+1)n is de groeifactor van het beginbedrag voor n jaar.

Bij een beginbedrag van 1000, een rentepercentage van 4,8% en een looptijd van 3 jaar is het eindbedrag dus 1000·(4,8/100+1)3= 1000·1,151023=1151,02

vr groet

pl
maandag 29 januari 2007

©2001-2024 WisFaq