Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rentepercentage

een voorbeeld:
als een kapitaal van €2000 tegen een vast rentepercentage wordt uitgezet en na twee jaar is het kapitaal aangegroeid tot €2.154,98, hoe groot is dan het rentepercentage?

Alvast bedankt

studen
Student hbo - woensdag 3 november 2004

Antwoord

Opgelost moet dan worden: 2000*(1+i)2= 2154,98
2154,98/2000=(1+i)2
(1+i)2= 1,07749
1+i=1,0380
i=0,0380 dus ongeveer 3,8%

groet

pl
woensdag 3 november 2004

Re: Rentepercentage

©2001-2024 WisFaq