Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48814 

Re: Lastige integraal

Ten eerste dank u voor uw reactie.
Ten tweede;
De integraal moet worden uitgewerkt met methode: partieel integreren.
dan kun je u= e^u, du= e^u en dv=sin u, v= -cosu
dan krijg je
-e^u cos u- ò-cosu e^u, dan kom je er niet meer uit.
ik heb ook u= sinu en dv=e^u genomen en daar kom ik ook niet uit.
ik kom niet uit die laatste stap, het moet via partieel integreren.
Kunt u mij uitleggen hoe je dan verder gaat, want ik kom niet aan -1/2cos(ln(x))+ 1/2sin(ln(x))+ c

groeten en alvast hartelijk dank!

kees
Student universiteit - donderdag 25 januari 2007

Antwoord

Dit is een bekende partiele-integratiesom: je moet twee keer partieel integreren. int(exsin(x),x) = exsin(x)-int(excos(x),x) = ex-(excos(x)-int(ex*(-sin(x)),x). Als je alle mintekens wegwerkt krijg je int(exsin(x),x) = ex-excos(x)-int(exsin(x),x). Breng nu int(exsin(x),x) naar links.

kphart
dinsdag 30 januari 2007

©2001-2024 WisFaq