Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lastige integraal

hallo,

ik heb een vraagje omtrent de volgende integraal:
òsin(log x)dx.

ik heb u= lnx
du= 1/x dx
dv = sin a
v = -cos a
uiteindelijk komt eruit -cos(lnx)+ sin(lnx)+c, maar dit klopt niet, want de correcte uitkomst is -1/2xcos(lnx)+1/2sin(lnx)+C, waar komen die -1/2x en 1/2x vandaan?

groeten en alvast bedankt.

kees
Student universiteit - woensdag 24 januari 2007

Antwoord

In je omschrijven naar u moet je die 1/x in du=1/x dx niet zomaar weglaten: er staat dus dx=xdu en x=eu, dus je krijgt uiteindelijk eusin(u) te integreren.

kphart
woensdag 24 januari 2007

 Re: Lastige integraal 

©2001-2024 WisFaq